Giromatic voor het eenvoudig, snel en veilig positioneren van grote en moeilijk te roteren werkstukken

Eenvoudig, snel en veilig positioneren van grote en moeilijk te roteren werkstukken

De Giromatic® een rotatiesysteem waarmee grote werkstukken snel, eenvoudig en veilig in positie gebracht kunnen worden. Het modulaire systeem is in het bijzonder geschikt voor de handling van zware en ongelijkmatig gevormde werkstukken.

Twee nylon banden.

Het principe is eenvoudig. Het werkstuk wordt opgehangen in twee nylon banden bewegen over een poelie. De bewegende nylon banden nemen het werkstuk mee in een gelijkmatige, draaiende beweging, totdat de gewenste positie is bereikt. Zeer zware en grote werkstukken kunnen op deze manier snel en gemakkelijk en vooral veilig in de juiste positie worden gebracht, om bijvoorbeeld onder de hand te kunnen lassen of een vereenvoudiging in b.v. een montagepositie te verkrijgen. Naast de tijdwinst die hiermee behaald wordt, komt het de veiligheid en fysieke belasting van de lasser ten goede.

Drie modules

Er zijn drie basismodules van de Giromatic: GPMP, GPMM en GPMM-R. Elke module kent zijn eigen specifieke toepassingen en is te combineren met andere modules. De eenvoudigste basismodule is de GPMP, welke bestaat uit een gemotoriseerde- en ongemotoriseerde gedeelte, met één poelie en standaarduitvoeringen van 2 tot 100 ton capaciteit. Deze module kan worden gebruikt in verschillende opstellingen en in verschillende combinaties met andere modules. De GPMM, in standaarduitvoeringen met een laadvermogen tot 100 ton, is gemotoriseerd, heeft een vaste afstand tussen de twee poelies en kan zelfstandig werkstukken tot wel 12 meter lengte roteren. Het is een mobiel systeem, dat ook op locatie kan worden gebruikt, bijvoorbeeld in combinatie met een hijskraan of een speciale kolom van de Giromatic. Met de derde module, de GPMM-R, is de afstand tussen de twee poelies motorisch of handmatig verstelbaar, zodat ook zeer lange werkstukken zonder problemen geroteerd kunnen worden. Het laadvermogen van een enkel Giromatic systeem kan oplopen tot 100 ton, maar door uitbreiding met meerdere modules kunnen ook zwaardere werkstukken worden geroteerd. Ook kan een systeem op maat gebouwd worden.

Er wordt constant gewerkt aan innovaties, zo is er een nieuw instap model ontwikkelt, de
D-GPMM-VLC voor werkstukken met een gewicht tot max. 1.000 kg zodat ook werkstukken uit aluminium of hout te kunnen positioneren waarbij b.v. aan kozijn en geveltechniek gedacht moet worden. en voor een zeer aantrekkelijke prijs!

Onderhoudsarm

“Een groot voordeel van het Giromatic systeem is de tijdwinst die ermee behaald kan worden. De zwaarste werkstukken zijn in tien minuten in de juiste positie te manoeuvreren, iets wat vroeger minstens een halve dag kostte. Het aandrijfsysteem vergt bovendien nauwelijks onderhoud, en heeft pas na 5000 werkuren groot onderhoud nodig en geeft Dumeta 3 jaar garantie op het systeem met uitzondering van de banden.” In de markt wordt een groeiende vraag geconstateerd naar oplossingen voor veilig en ergonomisch verantwoord werken. “de mensen op de werkvloer worden gemiddeld steeds ouder en langer moeten doorwerken. Daarom is het extra belangrijk om het werk zo ergonomisch en aangenaam mogelijk te maken. Werkgevers moeten steeds meer rekening houden met veiligheid en ergonomie. Er is onder andere ook aan de toenemende vraag naar hydraulische, in hoogte verstelbare manipulatoren.”

Op June 27, 2017